Komen jullie in mei mee wandelen met mij en Pamuk in de strijd tegen borstkanker? Ik  organiseer in Vlaams-Brabant vijf wandelingen voor het goede doel, met name ter ondersteuning van Pink Ribbon.

Als Staatssecretaris ben ik niet alleen bevoegd voor Asiel en Migratie maar ook voor de Nationale Loterij. De Nationale Loterij is reeds jarenlang een trouwe partner van Pink Ribbon. De organisatie zet zich in voor een betere medische behandeling van borstkanker en het verhogen van de levenskwaliteit van patiënten die lijden aan borstkanker. Pink Ribbon organiseert in mei de actie ‘The Pink Walk’, (of de Roze Mars) waarbij ze mensen oproepen om per dag 10 000 stappen te doen en geld in te zamelen voor het goede doel. Ik wil zelf ook mijn steentje bijdragen en organiseer hiervoor 5 wandelingen op verschillende locaties in Vlaams-Brabant. Dat gebeurt telkens in samenwerking met een lokale afdeling voor de praktische uitwerking. De 5 locaties zijn zo gekozen zodat alle afdelingen de kans krijgen om aan te sluiten bij een wandeling in hun regio. Onderstaand wat info die jullie kunnen verspreiden binnen jullie afdeling om zoveel mogelijk deel te nemen en Pink Ribbon mee te ondersteunen.

Waar gaan we naartoe?
Gooik: 08/05/2022, starten tussen 10u en 10u30 aan Paddenbroek (Paddenbroekstraat 12, 1755 Gooik), 5.8km of 8.4km
Aarschot: 15/05/2022, starten tussen 14u-14u30 aan de Sint - Pieterssite (Langdorpsesteenweg 297, 3201 Aarschot), 5,2km
Linter: 22/05/2022, starten tussen 10u en 10u30 aan ’s Hertogenhof (Dorpsstraat 69 te 3350 Linter / Melkwezer), 4.8km
Kortenberg: 26/05/2022, starten tussen 10u en 10u30 aan Café t Pleintje (Annonciadenstraat 24, 3078 Kortenberg), 3.5km
Meise: 28/05/2022, starten tussen 10u en 10u30 aan De Linde (Potaardestraat 3, 1860 Meise), 4km

Waarom doen we dit? 
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. 1 op 9 vrouwen krijgt in de loop van haar leven borstkanker. Dagelijks sterven 7 vrouwen in ons land aan borstkanker. Daarnaast krijgen ook elk jaar ongeveer 100 mannen borstkanker. Een gezonde levensstijl kan helpen om kanker te voorkomen. Wist je dat 1 op 3 kankers kunnen voorkomen worden door een gezonde levensstijl? Daarom willen we zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen én tegelijkertijd centen inzamelen in de strijd tegen kanker.

Yes, ik kom mee wandelen met mijn afdeling. Wat doe ik concreet?
Onze wandeling wordt volledig ingeschreven in de actie de Roze Mars van Pink Ribbon. We nemen dus officieel deel en dat garandeert ook dat de centen bij de organisatie terecht komen. Deelname is heel eenvoudig. 

Je schrijft je in voor onze wandeling via info@sammymahdi.be. De wandeling is volledig gratis, maar er is ter plaatse de mogelijkheid om een vrije gift te doen ten voordele van Pink Ribbon. Deze gift wordt dan doorgestort aan Pink Ribbon. 

Wil je zelf mee geregistreerd worden via Pink Ribbon en elke dag van mei je stappen volgen, dan kan je je ook registeren via ons team: https://pinksupport.pink-ribbon.be/fundraisers/stuurborstkankerwandelenmetsammyenpamuk Je kan hier ook simpelweg een vrije gift registreren bij ons wandelteam, zonder een eigen pagina aan te maken. Dat is handig als je gewoon eenmalig wenst deel te nemen of een spontane gift wenst te doen zonder per se mee te wandelen.