CD&V Vilvoorde

 
 

Parkeren en Vilvoorde: het blijft een moeilijk huwelijk

De gemeenteraad van vorige maand was een bijzonder woelige vergadering, niet het minst omdat de parkeertarieven (nogmaals) op de agenda stonden. Heel wat bewoners zakten af naar het stadhuis, wat tot een bomvolle raadzaal leidde. Het ongenoegen van de Vilvoordenaars is duidelijk en terecht. Ook op de volgende gemeenteraad, van 19 december, zet CD&V dit weer op de agenda. Wat er vorige keer gezegd werd, lees je hier. En uiteraard is iedereen welkom op maandag 19 december om 20 uur om zélf te horen hoe het nu verder moet met die parkeertarieven en -reglementen.

Kerstcadeautjes kopen? Steun de lokale handelaars

De handelaars van Vilvoorde hebben het de laatste jaren niet makkelijk. De heraanlag van de Leuvensestraat en de Grote Markt, maar ook de komst van enkele shoppingcentra in de buurt, maken dat heel wat handelaars al vertrokken zijn, en dat de winkels die overblijven het vaak moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. CD&V Vilvoorde vindt het erg belangrijk dat een stad als Vilvoorde een levendige handelskern heeft. Vandaar deze oproep: doe zoals ons gemeenteraadslid Marijke Van houdt, en steun onze handelaars door je kerstinkopen in Vilvoorde te doen. Op 17 en 18 december is er trouwens kerstshopping in Vilvoorde!


Succesvol congres

Vorig weekend organiseerde CD&V een nationaal congres in Lommel. De krijtlijnen voor de toekomst werden er uitgestippeld. Ook CD&V Vilvoorde had een bijdrage, want ons gemeenteraadslid Peter Van Kemseke sprak er over nieuwe stedelijkheid. Meer weten over de steden en gemeenten van morgen? Ga snel naar deze link.


Noteer het in je agenda!

woensdag 21 december: Bingo for Life: een gezellige avond voor het goede doel. Kom bingo spelen in de sfeervolle spiegeltent op het Bolwerkplein, maak kans op mooie prijzen, en steun Homevil! Meer info vind je hier.

zondag 10 december: CD&V Brussel organiseert een gespreks- en discussienamiddag over de plaats van de islam in Europa. Boeiend, ook voor Vilvoordenaars. Alle info vind je hier.

dinsdag 13 december: CD&V Elsene nodigt iedereen uit voor een gespreksavond rond de democratische impasse in Congo. Alle info lees je hier.

zondag 15 januari: Houtem viert Sint-Antonius met een misviering en de traditionele borrel en tombola. Voor het middagmaal in De Kring is inschrijven verplicht. Meer info bij Albert Absillis (albert.absillis@belgacom.net).


Familienieuws

Met droefheid melden wij het overlijden van Ida Polspoel, echtgenote van Frans Van Overbeke, en het overlijden van Lucia Van Kerckhoven, moeder en schoonmoeder van Koen Somers en Dien Follon.

Veel sterkte aan de families.


Gelukkige verjaardag!

Deze CD&V'ers mogen deze maand hun verjaardag vieren. Proficiat aan

Eric Mathues, Maria Del Pilar Ibanez, Guy Verhofstadt, Francois Meskens, Rosaline Muyldermans, Erik Clerckx, Raymond De Smedt, Maurits Schoovaerts, Mathilde Herbosch-Van Heymbeeck, Suzanne Cleymans, Jozef Van Hemelrijck, Hedwig Dedoncker, Marie-Christine Declercq-Debaere, Lea Mommaerts, Godelieve Broodcoorens, Annie Vanhuyse, Nadine Meert en Mariette De Moor.