Nieuwsbrief juni 2013
CD&V Vilvoorde
N°3 - 26/06/2013
 
 

CDenV @ Avondshopping Vilvoorde op 28 juni 2013

Vrijdag 28 juni vanaf 18u00 staan wij met een stand op de avondshopping te Vilvoorde.
U kunt ons vinden ter hoogte van de Campionsite nabij het kruispunt Leuvensestraat - Campionlei.

Bij ons kunt u terecht voor een lekker glaasje Cava. De speelvogels onder ons vinden er enkele volksspelen. En wie eens wil ondervinden hoe het is om dronken of onder invloed van drugs een parcours af te leggen dan kan je bij ons terecht voor een test met de 'Promillebril'.

Iedereen is welkom!

Wil je ons een handje komen helpen (in de cavastand of bij de volksspellen of promillebrillen), laat dan dringend iets weten aan info@vilvoorde.cdenv.be of neem contact met Jan Piqueur op 0495/62.44.20

Gemeenteraad van 27 mei 2013

In deze rubriek is het de bedoeling om een kort verslag te geven van de gemeenteraad en van de tussenkomsten van onze CD&V gemeenteraadsleden.

 • Gezien de eerdere interpellatie betreffende het financiële beleid van de stad (lees meerstemde onze fractie tegen de aanpassing van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad.
 • Patrick Boone interpelleerde het schepencollege betreffende de snelheid op de Vilvoordse wegen. De vragen gingen vooral over de plaatsing van de mobiele snelheidsborden en tegelijkertijd werden  een aantal pijnpunten aangekaart (lees hier de volledige tekst van de interpellatie)
 • CD&V stelt vast dat het aantal kinderen dat thuis geen Nederlands spreekt, blijft stijgen in Vilvoorde.  Marijke Vanhoudt vraagt zich af welke concrete maatregelen het stadsbestuur zal nemen om de positie van het Nederlands opnieuw te verstevigen, iets wat de voorbije acht jaar niet is gelukt, ondanks de vele inspanningen die in het verleden reeds zijn geleverd. Lees meer
 • Patrick Boone vraagt aan schepen Magda Van Stevens wat de stand van zaken is betreffende onze vraag om bij de MIVB tussen te komen om een verkooppunt te voorzien in Vilvoorde (bijvoorbeeld in het station van de NMBS)

Gemeenteraad van 24 juni 2013

 • De belangrijkste agendapunten van deze gemeenteraad gingen over de jaarrekeningen van 2012, de tweede budgetwijziging van het budget 2013 en de meerjarenplanning 2013-2015. Bij de stemming van dit laatste punt onthield onze fractie zich. Wij stelden toch vast dat het budget voor jeugdwerking in dalende lijn is. Wij willen dus eerst de volledige meerjarenplanning (2014-2019) te zien krijgen vooraleer wij ons hierover een mening kunnen vormen. Volgens de burgemeester mogen wij een voorstel verwachten na de zomervakantie.

   
 • Ons jongste gemeenteraadslid Josine Makolo Interpelleerde het schepencollege over de 'Speelpleinwerking Vilvoorde'.  De speelpleinwerking is dit jaar voorzien van 1 juli tot 9 augustus, en dat vinden wij wel heel kort (lees meer). Volgens schepen Kevin Vincke zijn er voldoende alternatieven.

   
 • Patrick Boone herrinnerde de bevoegde schepen nog eens aan onze vraag over het verkooppunt van de NMBS, maar tot vandaag bleef het hierover heel stilletjes.

Albert Absillis 'Ereschepen' van Vilvoorde

Albert Absillis heeft de titel van ere-schepen toegekend gekregen. "Dit is een mooie erkenning van mijn hele politieke loopbaan" zegt Albert. Missen doet hij het politieke voorplan naar eigen zeggen niet echt. "Je weet op voorhand dat dit er zit aan te komen, en er komen ook andere zaken in de plaats. Ik kan nu in de eerste plaats wat meer genieten". (lees meer)


Hartje Vilvoorde

Op dinsdag 28 mei jl. organiseerde onze Vilvoordse CD&V-seniorenafdeling een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoopkerk.

Dit bezoek kaderde in het geheel van de actie "Hartje Vilvoorde" van onze seniorenwerking. (lees meer)

 


Politiek café van 7 juni 2013

Op 7 juni organiseerde CD&V-Vilvoorde haar eerste ‘Politiek Café’. Een veertigtal deelnemers – partijleden maar ook niet-partijleden - discussieerden mee over twee thema’s: mobiliteit en veiligheid. De discussie werd op gang getrokken door Brussels parlements- en gemeenteraadslid Bianca Debaets en door federaal Kamerlid Bercy Slegers. Daarna werden de thema's aangepakt in vier werkgroepen.

Lees hier het volledige verslag en de opvolging van het politiek café

Reacties op het verslag en antwoorden op de gestelde vragen kunnen overgemaakt worden aan  info@vilvoorde.cdenv.be


CD&V Vilvoorde op Facebook

Sinds enkele maanden heeft onze CD&V afdeling een mooie Facebookpagina. Het is voor ons de ideale manier om u heel snel op de hoogte te brengen van de acties waar wij mee bezig zijn, veel sneller dan wij dit kunnen met de maandelijkse nieuwsbrief. Binnenkort starten wij ook met dialoogmomenten op deze pagina.

Dus wilt u als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwsjes, nog voor je ze in de krant leest? Ga dan naar onze facebookpagina https://www.facebook.com/CDV1800 en 'like' onze pagina. U hoeft zelfs geen facebookaccount te hebben om de pagina te Liken.


Innesto congres 15 - 17 november 2013

Het Innestocongres van 15 tot 17 november wordt het hoogtepunt van een jaar dialoog. En daar kan u deel van uitmaken. Alle leden hebben de kans om zich uit te spreken over de congresteksten en vast te leggen waar CD&V de komende jaren voor moet gaan.

Maar er is meer in het leven dan enkel politiek. Daarom koppelt CD&V het Innestocongres aan een ontspannend weekendje Center Parcs. Zo kun je o.a. joggen met Kris Peeters en Hilde Crevits, Kubb (moderne petanque) met Wouter Beke, fietsen met Marianne Thyssen en Koen Geens, Zilvermeer-fietstocht met Servais Verherstraeten en Koen Van den Heuvel, zumba met Brigitte Grouwels,mountainbiken met Raf Terwingen en Hendrik Bogaert, wild water rafting met Tom Vandenkendelaere, creatief met kunst met Joke Schauvliege, enz ...

Bij voldoende deelnemers schrijven wij onze afdeling in voor de quiz 'De slimste afdeling' op zaterdagavond.

Indien er interesse is van onze leden of bestuursleden om samen deel te nemen en gezamelijk een huisje te huren dan willen wij dit voor u organiseren. Laat dringend iets weten aan info@vilvoorde.cdenv.be, want er zijn al heel wat huisjes verhuurd. Maar wens je slechts één dag (bijvoorbeeld zaterdag) te komen en 's avonds naar huis terug te keren, geen probleem, je bent welkom.

Lees er alles over op de website van CD&V


Parkconcerten en 11 juliviering

Naar jaarlijkse gewoonte gaan de Far Westconcerten weer door gedurende de grote vakantie. Elke woensdag van 20u30 tot 23u00 is het verzamelen geblazen in het Duchépark (uitgezonderd op 10 juli, Bolwerkplein).

Een unieke kans om ons te ontmoeten in een andere omgeving. Wij kunnen er gezelig wat kletsen bij een lekker drankje en een flinke streep muziek.

Je vind het volledig programma op de website van Stad Viloorde


Geef ons je mening

Wat vind jij van deze nieuwsbrief? Lees je hier wat je wilt lezen of ontbreekt er nog iets? Wat kunnen wij nog verbeteren? Heb je suggesties?

Of ben je tevreden en zie je al uit naar de volgende nieuwsbrief!

Laat het ons weten op info@vilvoorde.cdenv.be of neem contact met Jan Piqueur op 0495/62.44.20

Kalender

vrijdag, 13 oktober, 2017
Jongeren op weg naar Burn-out? Over kwetsbaarheid en veerkracht
zaterdag, 14 oktober, 2017
Met Koen Geens op de koffie
maandag, 16 oktober, 2017
Gemeenteraad