Nieuwsbrief oktober/november 2015
CD&V Vilvoorde
N°14 - 10/11/2014
 
 

Alles begint bij onze leden! ledencampagne 2015

 

Het eindejaar staat traditiegetrouw in het teken van de ledenhernieuwingscampagne. Vanaf 17 november valt  de eerste mailing hierover in je brievenbus. Je vindt er een overzicht van je huidige lidmaatschap, een overzicht van de ledenvoordelen en activiteiten van de geledingen, praktische info over de toegang tot het ledenportaal, info over de tarieven, enz…

Geraak je er niet aan uit, laat dan iets weten aan een bestuurslid uit je wijk, die komt je gegarandeerd met plezier een handje helpen, want CD&V, dat maken wij samen! 

Contactgegevens van je bestuursleden vind je hier.


Gemeenteraad van 20 oktober 2014

 

Op de gemeenteraad van oktober kwam CD&V tussen over heel wat punten die voor onze afdeling belangrijk zijn. Het gebrekkig onderhoud van het groen, de voetpaden en de fietspaden in de wijken, en de slechte communicatie over wegenwerken is een steeds terugkerend punt, dat nauwgezet wordt opgevolgd door Marijke Vanhoudt. Bart Paredis kwam hierop deze keer tussen voor wat betreft Houtem. 

Vilvoorde zal gespaard blijven van stroomonderbrekingen, maar niettemin vroeg CD&V gemeenteraadslid Josiane Makolo meer uitleg over het energiebeleid van de stad. De stad heeft alle premies voor energiebesparende maatregelen geschrapt, en lijkt niet meteen van plan om extra energiebesparende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld in de Kerstperiode. Onze fractie wees op bijkomende financieringsmogelijkheden waar de stad gebruik kan maken, bijvoorbeeld vanuit Europa.
 
Fractieleider Peter Van Kemseke vroeg wat nu eigenlijk het standpunt van de stad is over tijdelijke slachtvloeren, in het licht van de komende beslissing van Minister Ben Weyts om tijdelijke slachtplaatsen te verbieden. Een heel duidelijk antwoord kwam er niet: het stadsbestuur zou verder overleggen met de Minister.
 
Ook de tramlijn kwam opnieuw ter sprake. Verschillende partijen vroegen het stadsbestuur de belangen van Vilvoorde sterk te verdedigen, en niet het voorstel van de Lijn zomaar te aanvaarden. 
 
Voor de gemeenteraad van 17 november zal de CD&V-fractie opnieuw enkele interpellaties indienen, o.a. over de veiligheid in Vilvoorde. Suggesties blijven uiteraard steeds welkom!

CD&V blij met steun van Kinderarmoedefonds

Op 8 oktober besliste het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting 120.000 euro toe te kennen aan Vilvoorde om kinderarmoede aan te pakken. CD&V is bijzonder tevreden met deze financiële steun.

Lees het artikel ijn Het Nieuwsblad hier.

Omdat de strijd tegen (kinder)armoede belangrijk is voor CD&V-Vilvoorde stapten wij op vrijdag 17 oktober mee in de fakkeltocht tegen armoede.


Activiteitenkalender Vilvoorde

Wij houden je graag op de hoogte de belangrijkste activiteiten in en om Vilvoorde. Natuurlijk onze eigen CD&V-agenda, maar ook een greep uit de belangrijkste (door ons gekende) activiteiten in Vilvoorde. Dié activiteiten waar volk op afkomt en waar je altijd wel iemand van ons zult aantreffen. Of dié activiteiten waar wij als CD&Vers willen op aanwezig zijn.

Je vindt de activiteitenkalender voor november hier.

Als jij denk dat een evenement, wijkfeest, activiteit van je vereniging, wijk of parochie, enz... moet opgenomen worden in de volgende activiteitenkalender (december), laat ons dat dan weten op info@vilvoorde.cdenv.be.


CD&V biedt u een boeiend programma aan

CD&V biedt u een boeiend programma aan. Tijdens de bestuursvergadering van november legden wij volgende activiteiten vast:

  • 30 november 2014: Jong CD&V houdt het Gildenhuis open te Peutie
  • 23 december 2015: Bingo for Life in de spiegeltent op de Grote Markt
  • 18 januari 2015: ontbijt in wijk Kassei
  • 22 januari 2015: Nieuwjaarsreceptie in de clublokalen van Peña Andaluza
  • 25 januari 2015: etentje voor onze senioren in Mikstorant
  • 25 april 2015: BBQ Jong CD&V in het Gildenhuis te Peutie
  • 26 april 2015: erfgoedwandeling in de wijk Faubourg
  • 9 mei 2015: Kub tornooi in Houtem
  • 18 september 2015: 7de diner dansant in cc Het Bolwerk
Een ploeg gemotiveerde bestuursleden staat klaar om dit ambitieuze programma uit te werken,  bedankt zou ik zeggen.

Noteer alvast deze data in uw agenda, wij rekenen op uw massale deelname!


Johan Gielen "Dwars door Burkina Faso"

 

Johan Gielen, CD&V Vilvoorde, nam van 24 oktober tot 4 november deel aan de actie van Broederlijk Delen "Dwars door Burkina Faso". Niet als fietser deze keer, maar voor technische ondersteuning en bevoorrading van de andere fietsers. Met zijn benefietacties haalde Johan weer een mooi bedrag bijeen om dit initiatief te steunen. Lees het artikel in Het Nieuwsblad hier.


Tom Dehaene informeert!

Tom Dehaene, gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant informeert je graag over zijn werkzaamheden en initiatieven op provinciaal niveau. Je leest de nieuwsbrief hier.

Wil je de nieuwsbrief van Tom Dehaene op regelmatige basis ontvangen, schrijf je dan in op deze webpagina.