Bart Paredis

Lid RvB cc Het Bolwerk

  Hallo! Ik ben Bart en kom uit een gezin van 7 kinderen (4 broers en 3 zussen). Ik ben opgegroeid in Machelen, waar mijn moeder nog steeds woont.
  Als jong manneke, ik was nog maar 7 jaar, ging ik in de Chiro. In die jaren was er ook niet veel anders voor de jeugd, we hadden geen computers, smartphones, PlayStations enz. thuis. Maar ons amuseren deden we zeker en vast. Ik ben dan ook 15 jaar in de Chiro gebleven, waarvan 5 jaar in de leiding.
  Mijn schooltijd heb ik doorgebracht in Zaventem. Na mijn schooltijd ging ik mijn verplichte legerdienst vervullen, een maand opleiding in Koksijde en 11 maanden in Melsbroek als barman in de mess van de officieren. Ik kan jullie vertellen dat ik daar veel pinten getapt heb.
  Ik speelde samen met mijn broers volleybal in Diegem en daarna in Houtem bij Houvol, de volleybalploeg van de KWB die nog steeds bestaat. Na veel kwetsuren aan de knieën ben ik moeten stoppen.
  Ik heb ook een passie voor muziek. Als jonge snaak heb ik gitaar geleerd. Met de buren van de straat speelde ik wat samen, zo is eigenlijk ook onze groep ontstaan: “Op ’t goevallend oeit”, waar ik nog steeds bij speel. Wel met een iets groter instrument: een contrabas.
  Al vlug dook ik in het Houtems verenigingsleven, en meer bepaald in de KWB. Als jonge gast stichtte ik samen met mijn buurman Freddy jong KWB. Tal van activiteiten organiseerden we: mannenweekend, gezinsweekend, kaartavonden, café chantant ... Te veel om op te noemen. Daarna ben ik nog vele jaren voorzitter geweest van KWB Houtem.
  Ondertussen 31 jaar getrouwd en drie schatten van kinderen én fiere opa van Lenn.
  Ik werk al 22 jaar bij Axalta coating systems in Mechelen, een bedrijf waar ze autolakken maken. Sinds 2012 ben ik actief bezig, samen met een bende toffe mensen, bij CD&V Vilvoorde. Ik zit in de gemeenteraad waar we toch steeds proberen goede oppositie te voeren. We streven naar een bruisend Vilvoorde waar iedereen zicht thuis voelt.