Faruk Akkus

Gemeenteraadslid

    Ik ben Faruk Akkus, 32 jaar jong. Ik woon al meer dan 10 jaar in Vilvoorde. Ik werk er als jobcoach en begeleid voornamelijk mensen met gezondheidsproblemen en/of arbeidsbeperkingen. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek naar een job die bij hen past.

    Als jonge gast was mijn grootste passie voetbal, en dat is het nog altijd! Ik draaide heel wat jaren mee in het jeugdvoetbal, eerst als trainer en daarna als jeugdcoördinator bij een Vilvoordse voetbalploeg. Nu ben ik voorzitter van Vilvoorde City, een club die ik zelf heb opgestart. Wij zijn een dynamische voetbalploeg met een 350-tal jonge spelertjes van verschillende afkomst. De naam Vilvoorde City verwijst naar de klassieker van Kris De Bruyne uit 1975, maar maakt ook duidelijk dat de club er is voor álle jongeren van de stad. De grootste ploeg van de stad worden, is een mooie ambitie, maar belangrijker voor ons is dat onze jongeren van de straat af zijn. Zij leven nu al vaak in armoede en het voetbal is een manier om hen structuur te geven.

    Dit jaar kregen de voetbalmoeders bij ons de kans om hun Nederlands bij te spijkeren. Samen met vzw Fast Forward zijn we gestart met een uniek taalproject “scoren met taal”. Een groot aantal mama’s vergezelden hun kinderen naar de voetbaltrainingen en dat bracht ons op het idee om de anderstalige voetbalmama’s een aangename en nuttige activiteit aan te bieden, terwijl hun kinderen aan het sporten zijn. Het zijn bijeenkomsten waarop een interessante spreekster wordt uitgenodigd en waar de mama’s hun Nederlands kunnen oefenen.

    Ik wil me graag 100% blijven inzetten voor Vilvoorde, een stad waar ook de meest kwetsbare groepen gehoord moeten worden, waar alle jongeren aan sport moeten kunnen doen. Samen kunnen we nog meer realiseren en dat zal Vilvoorde alleen maar mooier maken!