Johanna Baptista Pelgrims

Gemeenteraadslid, Voorzitter Vrouw & Maatschappij

    Als kind kreeg ik dikwijls te horen dat ik te veel praatte en vooral op de schoolbanken werd ik daarvoor op de vingers getikt. Ik maakte ook graag kennis met nieuwe mensen en dat lag volgens mijn moeder aan mijn nieuwsgierige aard. Ondertussen ben ik 36 jaar en is praten niet meer mijn zwakte, maar mijn sterkte. Ik geef les in Vilvoorde, Brussel en omstreken en natuurlijk moet je daar wat mondig voor zijn. Mijn zogenaamde nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik graag luister naar mensen en hun verhaal. Dat leidde tot een rijk gevuld sociaal leven, een bonte vriendenkring en mijn engagement voor CD&V Vilvoorde. Aan de kant blijven en me niet inlaten met wat rond mij gebeurt is echt niets voor mij. Liever actief mee de wereld en mijn stad vormgeven dan alleen maar klagen.
    Tussen de kindertijd en het volwassen zijn, moest ik ook wat kennis vergaren om toch ook wat zinnigs te kunnen vertellen. In Leuven studeerde ik Kunstwetenschappen omdat ik altijd geboeid ben geweest door kunst en geschiedenis. Nadien volgde de studies Orthodoxe theologie in Gent, want over religie en geloof wilde ik graag veel meer weten. Toen werd het tijd om met die bagage iets te doen. Ik ronde af met een lerarenopleiding in kunst, muziek en geschiedenis in Leuven. Nu ben ik een enthousiaste leerkracht en moeder van 2 (b)engeltjes. Werken en een gezinsleven nemen wat tijd in beslag, maar toch maak ik tijd voor een van mijn grote liefdes, muziek. Als dj Baptista draai ik funky deuntjes al sinds mijn studententijd en gezien het leven een lange studie is, zal ik hopelijk nog lang draaien.

    Iedereen wilt zich goed en veilig voelen in zijn stad. Daar ga ik resoluut voor, een stad waar het aangenaam wonen is en waar de mensen gehoord worden zodat we samen werken aan de ontwikkeling van een bruisende stad in volle groei.