José Garcia Quijano

Bestuurslid

    In het jaar 1990 moest mijn vader vanuit Peru naar België vluchten omwille van de precaire politieke situatie en het gebrek aan veiligheid voor hem en zijn gezin. Het werd voor mij dan ook het begin van een nieuw leven. Vilvoorde werd mijn nieuwe thuis.
    Als 7-jarig kind de taal leren was maar één van de onnoemelijk veel uitdagingen die ik voor mij had. Met de hulp van fantastische mensen, een topschool en de enorme doorzettingskracht van mijn prachtige ouders kan ik nu zeggen dat ik iemand ben met heel veel geluk. Ik ben Belg, Vlaming en Vilvoordenaar met Peruaanse roots. Het is dan ook niet moeilijk te verklaren waarom ik zo graag reis. Reizen maakt mij gelukkig en waardevol.
    De diversiteit die ik sinds mijn jeugd ervaren heb kan ik dan ook enkel zien als een enorme rijkdom aan potentieel. Onze stad heeft alles om te blijven groeien en het is hierbij dat ik mij geroepen voel om te helpen.
    Een multiculturele stad kampt altijd met veel uitdagingen, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit kunnen en moeten gebruiken om er een nog prachtiger Vilvoorde te maken. Ik geloof in onze kracht! Laten we hier samen aan werken!