Lieve Dangreau

Verantwoordelijke communicatie

  Van kleins af aan was ik altijd al een dromer en een fantast, als kind droomde ik van drie carrières:
  1. Profwielrenster,
  2. Ketnet-wrapper,
  3. Groot politica.
  Rond mijn 14de heb ik de droom van een wielercarrière opgeborgen, maar mijn liefde voor de fiets is altijd gebleven. Ketnet-wrapper worden lijkt me nog steeds gaaf, ook al is die kans vrij klein. En een groot politica zal ik jammer genoeg ook nooit worden met mijn 1m51. Maar hé, Frodo Baggings was ook niet zo groot en dat weerhield hem niet van grootse daden te verrichten, zoals de Ring terugbrengen naar Mount Doom. Het is geen alledaagse droom van een 9-jarige om de politiek in te stappen, dat besefte ik toen ook wel; het woord “politiek” alleen al was slaapwekkend genoeg. Tot op de dag van vandaag vinden mijn vrienden dit nog steeds niet zo'n boeiend onderwerp om over te praten - wat ik wel jammer vind. Vanwaar komt mijn politieke interesse dan? Wel, het is me gewoonweg met de paplepel meegegeven.

  Ik heb een Filipijnse moeder en had een Vlaamse vader, wat leidde tot - met de woorden van Hannah Montana - the best of both worlds. We hebben lang in Houtem gewoond, maar ik deed alles in ‘t Far-West. Ik ging er naar school, was er lang lid van de Chiro, zat daar in de harmonie en heb vanalles gevolgd aan de academie. Mijn middelbaar heb ik op het College gedaan, waar ik met veel plezier op terugkijk. Rond die tijd zijn we tevens naar het centrum verhuisd; wat goed uitkwam omdat ik dan langer in mijn bed kon blijven liggen. Op dit moment zit ik in mijn eerste bachelorjaar Social Sciences aan de VUB. Naast met mijn neus in de schoolboeken zitten en de dingen doen die de meeste studenten wel is doen, ben ik ook als verdediger op het lacrosseveld in Machelen te vinden.

  Ik had al vermeld dat ik het zeer spijtig vind dat weinig van mijn vrienden zich interesseren in politiek, en dat wil ik met mijn deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen veranderen. Ik hoop zo veel mogelijk jongeren aan te sporen en een stem voor hen te vormen. Mijn liefde voor de fiets zal ook mijn grote drijfveer vormen bij deze lokale verkiezingen. Aangenamer en veiliger fietsen is echt een must om van Vilvoorde een topstad te maken!