Noémie Shemisi Beto

Bestuurslid

    Ik woon al sinds mijn 5 jaar in Vilvoorde. Ik ben nu 19 en ik geniet nog altijd van deze stad. Ik heb mijn lagere school afgerond in de Kastanjelaar en ik behaalde mijn diploma in Het Atheneum Vilvoorde. Nu studeer ik aan de Hogent voor de lerarenopleiding. Ik heb in Vilvoorde studentenjobs gedaan, maar elke zomer opnieuw sta ik op het speelplein van Vilvoorde. Dat is het beste waarmee ik mijn zomer kan vullen. Een maand met vrienden spelen met kinderen en genieten van de zon en van het domein Drie fonteinen, zalig!
    De stad heeft ons zoveel te bieden en ik wil hieraan participeren. Als burger van de stad vind ik het belangrijk dat de mensen zich veilig en thuis voelen. De meeste mensen die nu al lang in Vilvoorde wonen merken wel dat er verschillen zijn t.o.v. vroeger. De kinderen komen moeilijker buiten, de winkels verhuizen, er zijn meer en meer mensen uit verschillende culturen en er is een grote groep jongeren aanwezig. Er is zoveel potentieel die in gang gezet moet worden. Ik zou daar willen aan participeren, zodat de mensen kunnen genieten van de stad.
    Onze stad is nu eenmaal multicultureel. Dat is een verrijking en daar kunnen we zeker op inzetten om nieuwe zaken te starten in de stad. Veel zaken worden boven ons hoofd beslist en dat is een reden waarom ik in de politiek ben gestapt. Ik vind het belangrijk dat iedereen iets te zeggen heeft en dat iedereen ook gehoord wordt. Veel mensen krijgen weinig of geen informatie, een doelgroep is te weinig vertegenwoordigd en sommige aspecten van de stad worden vergeten of opzij geschoven. Mijn doel is om de Vilvoordenaars terug in de stad te krijgen door het veiliger, aangenamer voor jong en oud te maken en alle gemeenschappen bij elkaar te krijgen en genieten. Het is nu tijd om het evenwicht terug in de stad te krijgen en ik weet dat het met CD&V kan lukken.
    Tot slot wil ik zeggen dat ik nog geloof in de veranderingen die Vilvoorde terug tot leven gaan brengen. We hebben veel creatieve en talentvolle mensen die zeker uit de kast gaan komen. Ik ben fier om een Vilvoordenaar te zijn en ik kijk ernaar uit om de stad terug te zien bruisen. Laten we samen gaan voor een Jong Vilvoorde!