Rosa Piron

Bestuurslid

    Ik ben Rosa Piron, een pjeirefretter in hart en nieren. Na mijn studie als Ziekenoppasser ben ik hier in Vilvoorde terecht gekomen. Ik werkte in de St.-Jozefkliniek, daarna in ’t Gasthuis. Jaren heb ik in het ziekenhuis gewerkt als verpleegster. De zieken, de ouderen en mensen met een beperking hebben mij altijd na aan het hart gelegen.
    Ik ben jarenlang (zeker 20 jaar) actief geweest in Samana, beter gekend als Ziekenzorg, een organisatie voor zieken en mensen met een beperking. Ik ben nog steeds actief en reik graag een helpende hand door chauffeur te spelen voor ouderen die anders niet op de activiteiten zouden geraken, zoals het vijftigjarig bestaan van Samana.
    Ik ben ook actief lid in het hoofdbestuur en regiobestuur van de Christelijke Mutualiteit. Bij de activiteit "Stad op wieltjes", georganiseerd door CM, zat ik bij in de werkgroep.
    Ik heb hier in Vilvoorde mijn man leren kennen en ben in Vilvoorde gebleven. Ik ben fier op mijn stad! Ik heb twee dochters en vier kleinkinderen. Ondertussen ben ik al 16 jaar weduwe van Roger Lotens, voormalig schepen van leefmilieu, groen, beplanting en waterbeleid hier in Vilvoorde. Ik ondersteunde hem waar ik kon in zijn politieke loopbaan en ben er zo zelf in ondergedompeld geworden.
    Ik stel mij kandidaat voor de verkiezingen van 2018 en hopelijk bereiken we nog veel verbeteringen omtrent levenskwaliteit voor ouderen, zieken en gehandicapten.