Rosaline Muyldermans

Bestuurslid

  Goedemorgen, goeiedag!!! Fijn dat ik hiermee de dag beginnen mag. Bij de bakker, de slager of gewoon op straat. Het kost niets, iedereen kan het en je hebt er geen gsm, Facebook of andere high-tech voor nodig .
  Als geboren en getogen "van Peutie", heb ik hier schoolgelopen, aan het verenigingsleven deelgenomen en ben ik er (buiten een jaartje Zaventem) tot op heden blijven wonen.
  Onze kinderen en de kleinkinderen zijn hier kunnen opgroeien en daar ben ik blij om. Alhoewel er veel veranderd is, blijft het hier goed vertoeven.
  Nadat ik in 2009 stopte met werken kwam er onverwacht een nieuwe uitdaging op mij af: de politiek! Het ging plots hard. Als leek in de gemeenteraad en dan ook in oppositie! Hoe moest dit nu allemaal? 'Gewoon jezelf blijven', was het advies en het bleek nog juist ook. Gezond verstand gebruiken, geen hoge woorden, maar aankaarten wat niet OK is. En desnoods, tot ergernis van sommigen, aan gemaakte afspraken herinneren. Dit alles wel in een constructieve sfeer en met respect voor andere meningen.
  Samenleven in een veilige, respectvolle en leefbare omgeving, zodat onze kinderen en kleinkinderen zich tot mooie mensen kunnen ontwikkelen, daar wil ik mij blijven voor inzetten.
  Ondertussen zijn we bijna zes jaar verder. Onze stad is meermaals negatief in het nieuws geweest en toch geloof ik dat er een stille meerderheid is die het anders wil doen, creatief is, dynamisch is. Breng de positieve initiatieven naar buiten in plaats van te klagen en te zagen. Kansen bieden en ondersteuning aan zij die vooruit willen. Dat moet de politiek doen.
  Dit geloof in acties omzetten, daar willen we voor gaan!!!