Yvonne Coomans

Bestuurslid

  Ik ben 80 jaar jong en heb al een lange carrière achter de rug. Ik werkte o.a. in een verzekeringsmaatschappij, bij BP Belgium, als directiesecretaresse bij Facq sanitair en eindigde mijn 40 jarige loopbaan in de transportwereld.
  Momenteel ben ik nog steeds actief in KBG, de gepensioneerdenbond in Koningslo.

  Mijn vader was afkomstig uit Beverlo en mijn moeder uit Koersel in Limburg. Zij vestigden zich in Molenbeek waar ik in november 1937 geboren werd.
  Mijn ouders hadden hun handen vol in café PIGEON RAPIDE en daarom werd ik als 3 maanden oude baby aan de zorgen van mijn grootmoeder in Stal-Koersel toevertrouwd. Bij mijn grootmoeder daar was mijn echte thuis.
  Maar in 1940 brak de oorlog uit en al wie kon sloeg op de vlucht. Ik was toen 3 ½ jaar oud en woonde vanaf dan definitief in Molenbeek bij mijn ouders tot in mei 1960, toen ik trouwde.

  Van de kleuterklas tot mijn 18de ging ik naar school bij de Ursulinen in Molenbeek. Ik volgde er de richting handel en secretariaat. Daarna volgden nog vele avondcursussen. Ik ben een “selfmade woman” en bleef studeren. Op mijn 57ste heb ik nog 2 jaar opleiding gevolgd als toeristische gids.

  In 1966 kochten we een huis in Koningslo, waar we nu nog altijd heel graag wonen. We kregen 2 zonen en 4 kleinkinderen. Ik was hier vlug ingeburgerd en heb altijd actief meegewerkt bij verschillende parochiale groeperingen. Nu moet ik het wat kalmer aan gaan doen en mij beperken tot essentiële taken. De jaren en tegenslagen eisen stilaan hun tol. Vooral het overlijden van mijn zoon Marc, nu bijna 5 jaar geleden, is nog altijd zwaar om dragen.

  Ik heb nog steeds voldoende energie voor mijn hobby’s: reizen en bloemschikken.

  Ik heb steeds veel interesse gehad voor politiek, maar had nooit gedacht me hiervoor te engageren tot Christel Herbosch mij hierover aansprak. Vandaar stelde ik me in 2012 kandidaat voor CD&V samen met enkele andere straffe madammen.
  Voor de verkiezingen van 2018 zei onze voorzitter dat ouderdom geen rol speelt in de politiek en dus ga ik nu voluit voor de senioren in een zeer actieve CD&V groep, vol vitamienen en jonge kandidaten.